Helyt álltak a Lókötők Bulgáriában

Szép eredménnyel szerepelt és sikeresen helyt állt a BERZE Alapfokú Művészeti Iskola „Lókötők” gyermek néptánc csoportja Szlivenben (Bulgária), a 18. Nemzetközi Gyermek Néptánc Fesztiválon. A fesztiválon a „határok nélküli barátság” jegyében május 21. és 26. között 12 ázsiai és európai ország táncosai vettek részt, összesen 18 csoporttal. A nagy sikerre való tekintettel újra meghívást kapott a magyar csoport Szlivenbe, jövő tavaszra.

Helyt-alltak-a-Lokotok-Szlivenben

A fesztivál sajátossága, hogy a gyermek néptánccsoportok produkciói alá gyermek népzenész növendékek szolgáltatják a zenét. A zenészeket Hunyadi Péter és Havasréti Pál, a táncosokat Czigány Tamás és Bures Zsófia készítették fel, az útra pedig Virág Rita igazgatónő is elkísérte a gyerekeket.

A nívós fesztivál során a Lókötők képviselték Magyarországot, és Pécset: menettáncon, kisebb-nagyobb előadásokon vettek részt, felvonultak és bemutatkoztak a bolgár oktatás és kultúra napján, szerepeltek a környező falvakban, és nem utolsó sorban ismerkedtek a többi csoporttal is.

Szóljon hozzá most!

Be kell jelentkezned hozzászólás beküldéséhez.